Priznajem
Sport/Zdravlje
Srpski klub izbačen iz Europe zbog nepoštivanja fair-playa

PARTIZAN je zbog nepoštivanja financijskoj fair-playa izbačen iz Europe!

Associated Press objavio je kako je srpski klub kažnjen izbacivanjem na tri godine jer drugim klubovima duguje 461 tisuću eura, zaposlenima 88 tisuća, a državi 1,926 milijuna eura.

U objašnjenju svoje odluke UEFA naglašava kako je očito da prethodne kazne nisu postigle svoj učinak pa se Partizan isključuje iz klupskih natjecanja UEFA-e na koje se plasira sljedeće 3 godine.

Slažete li se:

S druge strane, iz Partizana tvrde kako je kazna uvjetna i da neće postati aktivna ako do kraja mjeseca plate preostala dugovanja. U beogradskom klubu tvrde da je riječ o 360 tisuća eura.

 Ipak samo jedna godina suspenzije?
B92, pozivajući se na izvore u UEFA-i, piše kako je Partizan izbačen samo prvu od sljedeće tri sezone u kojima će izboriti europska natjecanja.

 Istovremeno, za B92 su iz Partizana poručili da nije u pitanju suspenzija, već da klub “do kraja mjeseca mora da uplati 360.000 eura”.

Nije poznato kome taj novac treba da se uplati, vjerojatno se misli na druge klubove, niti kako je moguće da UEFA na svom sajtu objavi konačnu odluku veća tela za financijsku kontrolu, ako postoji bilo kakvo rješenje za klub.

Cijelu odluku možete pročitati u nastavku:

Izvor: IndexB92/Foto: Guliver Image/Getty Images

Facebook Komentari

Stavovi izneseni u komentarima, ne odražavaju stavove uredništva portala već su to osobni stavovi autora pojedinih komentara.

Autor: Priznajem.hr


Objavljeno: 12/01/2017

Slične vijesti