Priznajem
Kultura
Otvorene prijave za znanstveni skup Animafest Scanner

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva povjesničare i teoretičare animacijskih studija te ostale stručnjake i znanstvenike da prijave svoje radove za ovogodišnji Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner i predstave svoja najnovija otkrića s područja animacije.

Simpozij o suvremenoj animaciji, na kojemu će se razmjenjivati teorijska i praktična iskustva među filmskim autorima i znanstvenicima održat će se 6. i 7. lipnja. Prijave na natječaj otvorene su do 1. ožujka.

“Povezujući animaciju s područjima poput psihologije, studija stripova i animacije u novim medijima, simpozij Animafest Scanner IIII opet se nalazi na prvoj liniji diskursa i interakcije o teorijskim i praktičnim pristupima animaciji na jednom od najuglednijih festivala animiranog filma na svijetu, mjestu susreta mnogih vodećih filmskih autora i znanstvenika”, najavljeno je s Animafesta.

“Povijesni trendovi, raznoliki pogledi i pristupi, najnovija otkrića s područja animacije i zanimljiva predavanja samo su dio četvrtog izdanja simpozija o suvremenoj animaciji, Animafest Scanner IIII koji još jednom želi kreirati sinergiju teorijskih i praktičnih diskursa te poziva na sudjelovanje sve znanstvenike, filmske autore i zainteresiranu publiku”, dodaje se.

Glavna ovogodišnja govornica bit će Maureen Furniss, američka autorica, povjesničarka i teoretičarka animiranog filma, dobitnica Animafestove Nagrade za izniman doprinos proučavanju animacije za ovu godinu.

Među najavljenim temama su promišljanje uloge festivala animacije i dijalog između festivalske i akademske zajednice, odnos animacije i stripa i teorijskih pristupa u njihovoj analizi, promišljanje radova autora fokusiranih na svjesne i nesvjesne procese ljudskog uma kao i vizualizacije različitih psiholoških stanja, širenje animacije izvan tradicionalnih medija s naglaskom na virtualnu stvarnost i web animaciju te teorijske implikacije tih procesa.

Dvodnevni simpozij održat će se u okviru i u suradnji s Animafestom, koji će se održati od 5. do 10. lipnja. Prijave filmova za natjecateljski dio programa festivala otvorene su do 1. veljače, a prijaviti se mogu kratkometražni i dugometražni animirani filmovi nastali nakon 1. siječnja 2016.

Facebook Komentari

Stavovi izneseni u komentarima, ne odražavaju stavove uredništva portala već su to osobni stavovi autora pojedinih komentara.

Autor: Priznajem.hr


Objavljeno: 10/01/2017

Slične vijesti