Priznajem
Književnost
“BOGOUBOJSTVO ZAPADA” – nova knjiga Zorana Vukmana

Upravo je iz tiska izišla nova knjiga Zorana Vukmana “Bogoubojstvo Zapada” kao svojevrsni nastavak njegove uspješnice “Propast svijeta ili novo doba poganstva”. Radi se o knjizi koja šokira svojim uvidima o zapadnoj civilizaciji nakon “smrti Boga” i bavi se kritikom rodne ideologije na do sada neviđen način, kroz popularnu filozofiju i esejistiku koja vas od početka do kraja vodi kroz jedan duhovni triler i dekodiranje gender koda kao jedne od najveće prijevare u povijesti čovječanstva!

Od Nietzscheovog “ubermenscha” do današnjeg transvestita, Zapad je prošao put duhovne deevolucije, živimo u vremenima promjene tradicionalne antropologije i pokušaja redefiniranja same  Knjige Postanka. Autor kritički analizira gender ideologiju kao novi sustav vjerovanja i novu pseudoreligiju, koja dramatično utječe na promjenu načina života i svijesti modernoga čovjeka.

Je li rodna ideologija jedan od znakova sutona naše civilizacije? Odgovor potražite u knjizi koja dekodira gender mit u njegovoj skrivenoj simbolici koja krivotvori ne samo ishodišta ljudske naravi i tradicije, nego i izokreće prastaru biblijsku simboliku i izravno se suprotstavlja konceptu judeokršćanskoga Boga.

“Kako je Nietzscheov nadčovjek postao groteskni transvestit? Gdje se dogodila pogreška? Je li ubijanje slike Božje, imago Dei, transvestitski koncept? Može li čovjek kao groteskno biće s nesređenim identitetom ili s više identiteta u samom sebi biti sretan i doseći potpuni smisao vlastite čovječnosti? Jesmo li doista došli do kraja nama poznatog svijeta i do potpune negacije tisućljetne baštine čovječanstva i dramatične promjene njegove psihološke, biološke, duhovne pa tako i društveno uvjetovane antropološke strukture čovjeka? Zar je transvestitski čovjek vrhunac evolucije društvene i kulturne svijesti na Zapadu? Androginost i hermafroditstvo kao mjerilo slobode? Povijest bez Boga u zadnja dva do tri stoljeća koja u naše doba počinje doživljavati svoj globalni klimaks, nametnula nam je ova pitanja kao sudbinska za opstanak zapadne civilizacije.

Od Spenglerove „Propasti Zapada“ (od izlaska prvog dijela tog kapitalnog djela prošlo je gotovo stotinu godina) do danas, bilo je podosta literature koja se bavila dekadencijom naše civilizacije, u novije doba, početkom 21. stoljeća „Smrt Zapada“ Patricka Buchanana, ili primjerice „Samoubojstvo Zapada“ Kocha i Smitha. Dakle, imali smo i propast, i smrt, i samoubojstvo – zašto sada bogoubojstvo? Jer je ono ključ cijele priče kad govorimo o krizi Zapada, bilo u kulturnom, bilo u duhovnom i moralnom smislu. Ta riječ je kôd kojeg treba dešifrirati u suvremenom konktekstu, ona u sebi sadrži svu tragiku Zapada i stanja njegova duha u postmodernom dobu, usred virtualne ere.” (Citat iz knjige, “Uvodna riječ autora”).

Knjiga „Bogoubojstvo Zapada“ je trenutno u pretprodaji i prije negoli dođe na police knjižara i promocije možete je naručiti kod samoga autora. Knjiga ima 244 stranice, sedam poglavlja, u formatu 21x13cm, izdana u vlastitoj autorskoj nakladi. Cijena knjige je 99kn. U prednarudžbama cijenjeni čitatelji imaju dvije mogućnosti, svaka sa svojom pogodnosti: Plaćanje pouzećem, što podrazumijeva i trošak poštarine ali uz to dobivate jednu knjigu na dar, koju izaberete „Pogled iza obzorja“ ili „Stepinac, znak vremena“, do isteka zaliha. Plaćanje 99+1 kn uplatom na račun autora, (podatke za uplatu dobit ćete prilikom narudžbe). Jedna kuna je simbolični trošak poštarine koja u preostalom iznosu, u ovoj varijanti, ide na račun pošiljatelja, odnosno autora. Knjigu možete naručiti na e-mail:  [email protected]

Facebook Komentari

Stavovi izneseni u komentarima, ne odražavaju stavove uredništva portala već su to osobni stavovi autora pojedinih komentara.

Autor: Priznajem.hr


Objavljeno: 29/12/2016

Slične vijesti