Priznajem
Izdvojeno
U splitskom zatvoru: Kapetan Dragan uživa u 23 vrste voća, hvali hranu i smještaj!

Zatvor u Bilicama sagrađen je osamdesetih godina prošlog stoljeća kao ustanova koja će osobama s druge strane zakona biti usputna stanica – od uhićenja pa do odlaska na izdržavanje kazne.

Sada se tamo nalazi Dragan Vasiljković poznat i kao kapetan Dragan, protiv kojega je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu protiv   zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva.

U zasebnoj ćeliji, na raspolaganju mu  je 3000 knjiga i 22 vrste voća, a za 65 kuna može dobiti čak i teleće pečenje!

Slažete li se da zločinac Dragan ne bi trebao imati nikakav poseban tretman?

Ne drže me u klasičnoj ćeliji, već u sobi od 27 kvadrata u kojoj je u odvojenom dijelu pristojan sanitarni čvor i ne razlikuje se od onih u boljim kućama na zapadu. U sobi imam veliki radni stol, TV od 55 centimetara… Svaki drugi-treći dan upravitelj, njegov zamjenik ili načelnik nasamo sa mnom razgovaraju krajnje opušteno… Ja sam izdvojen od kriminalaca i jedino imam kontakt s osobljem, koje me tretira kao susjeda. Nijednom me do sada nisu vezali u zatvoru, niti pretresali, jednostavno su me razoružali svojim ponašanjem, a pripremao sam se na sasvim suprotno”, pohvalio se kapetan Dragan.

Jedna od pogodnosti koju ima ova skupina osoba lišenih slobode jest i ta da mogu naručiti hranu iz vanjskog restorana, imaju li novca. Jer teleće pečenje s krumpirom stoji 65 kuna, ćevapi s pomfritom, ajvarom i lukom su pet kuna jeftiniji, a pureći zagrebački s istim prilozima kao i ćevapi košta 70 kuna. Ista je cijena i salate od hobotnice i punjenog ramsteka na žaru s prilozima. Tjestenina na bolonjski i milanski način stoji 30 kuna, srdele 35… Onaj tko ima novca, može kupovati i u zatvorskoj kantini.

Kapetan Dragan naručuje proizvode iz kantine, no hranu iz vanjskog restorana ne jer je, kaže, zatvorskom kuhinjom i više nego zadovoljan. Isporuka robe iz kantine je dva puta tjedno, a treći je radni dan ove trgovinice za isporuku voća.

Zaista, standard prehrane i smještaja o kome većina ljudi u Hrvatskoj može samo sanjati.

 

Facebook Komentari

Stavovi izneseni u komentarima, ne odražavaju stavove uredništva portala već su to osobni stavovi autora pojedinih komentara.

Autor: Priznajem.hr


Objavljeno: 11/01/2017

Slične vijesti